Wintersport
Zo dicht bij de Pyreneeën kunt u ervoor kiezen om ook 's winters eens naar Belvianes te komen. Eind december ligt er vaak al genoeg sneeuw in Andorra (Pas de la Casa), Ax-les-Thermes, Font Romeu en Les Angles. Het sneeuwseizoen duurt ongeveer tot maart/april, afhankelijk van het aantal zonuren en de hoeveelheid neerslag.

Ook in deze maanden kunt u prachtige autotochten maken, Katharen kastelen bezoeken en bergwandelingen maken, afgewisseld met een of meer dagen skipret. Het dichtst bijzijnde skistation is Camurac, gevolgd door Mijanes, Puyvalador, Les Angles, Pyrenées 2000, Font Romeu, Ax-les-Thermes en Pas de la Casa. De laatste ligt op ruim 2 uur rijden, de dichtst bijzijnde op ongeveer 30 minuten.

Tip: In de wintermaanden kunt u gemakkelijk afwijkende huurperiodes afspreken. Bijvoorbeeld, een klein weekje in Le Conte du Graal met aansluitend een lang weekend Andorra om te skiën, en dan weer een klein weekje in Le Conte du Graal is mogelijk tegen lagere tarieven. U betaalt dan geen 2 weken, maar voor het werkelijke aantal nachten dat u in de gite verblijft. Er zijn ook afwijkende aankomst- en vertrekdagen mogelijk.