BereikbaarheidGrotere kaart weergeven

De spoorlijn is halverwege de 20ste eeuw opgeheven. Het is nu een mooi wandelpad! Naar het noorden toe komt u bij een bruggetje naar Cavirac, vanwaar u de pelgrimsroute kunt lopen richting Quillan. Naar het zuiden toe kunt u wandelen tot aan de oude spoortunnel. Het roet van de stoomtrein, die tusssen ca. 1850 en 1950 reed, zit nog tegen het plafond. Heel nostalgisch!

Prijzen en Beschikbaarheid checkenOP REIS

Wanneer u uw reis aanvangt en een keuze heeft gemaakt tussen de drie grote autobanen naar het zuiden, rijdt u in de voetsporen van koningen en pelgrims. Daarom liggen er langs de autobanen diverse indrukwekkende plaatsen, vaak met kastelen en/of kloosters, die eeuwen geleden zijn ontstaan als "stopovers" voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella, of voor koningen en hun gevolg, die reisden van kasteel naar kasteel.

Veel mensen willen graag de tocht in 2 dagen rijden. U kunt ervoor kiezen om een overnachting te doen ongeveer in het midden van de reis. Veruit de meeste reizigers stoppen in de buurt van Limoges of Chateauroux. Dat zijn vaak goedkope overnachtingsmoge-lijkheden zonder verdere charme.

Wanneer u iets speciaals wilt en meteen iets wilt bezoeken, denk dan eens aan Uzerche, Rocamadour of St. Cirque la Popie, gelegen vlakbij de Occitane die van Limoges naar Toulouse loopt. Indrukwekkende plaatsen voor een stopover.

TIP: In de maanden juli en augustus moet u zeker niet de Route du Soleil nemen, die is ontzettend druk en er zijn grote files voor de tolpoorten. Wij rijden altijd over de Occitane: Parijs - Limoges - Toulouse. Die is het kortst, snelst, goedkoopst en minst druk. U kunt ook over Clermont-Ferrand rijden en dan over de brug bij Millau rijden (spectaculair!). Een iets langere route, maar prima wanneer u een stopover maakt.


VLIEGTUIG/TREIN EN HUURAUTO?

Sommige mensen kiezen ervoor om met Ryanair naar bijvoorbeeld Carcassonne te vliegen vanuit Charlerois, of van Amsterdam naar Perpignan, of vanuit diverse luchthavens naar Girona of Beziers.

Ook kunt u met de trein naar Zuid-Frankrijk.

Eenmaal op het station of de luchthaven aangekomen, is het wel fijn als er een huurauto voor u klaarstaat.

Alamo Rentacar
Met bijna 1500 lokaties biedt autoverhuurder Alamo een wereldwijd netwerk van autohuur lokaties op populaire reisbestemmingen. Alamo biedt u auto's aan tegen scherpe prijzen, optimale service en auto's die maximaal 9 maanden oud zijn. U kunt een auto laten klaarzetten op Carcassonne airport, Perpignan airport, Girona airport, Toulouse airport, maar ook op diverse internationale treinstations!

Klik hier voor alle informatie, prijzen en mogelijkheden.

WIJ WENSEN U EEN GOEDE REIS!