WandelenVanuit Belvianes zijn er prachtige wandelingen te maken, een aantal vanuit de vakantiewoning, en een aantal vlakbij, zodat u er met de auto zo bent. Het gebied leent zich voor wandelingen in de bergen, vaak met prachtige uitzichtpunten. Sommige wandelingen hebben een thema, zoals het Labyrinth bij Nebias. Anderen vormen een waar hoogtepunt, zelfs voor de minder getrainde wandelaar, bijvoorbeeld de wandeling naar de Diable, vlak boven Belvianes, waarbij u een schitterend uitzicht hebt op de Pierre Lys kloof.

Vanuit Cavirac kunt u via een oeroud pelgrimspad naar Quillan wandelen (ongeveer een klein uurtje wandelen). Dit pelgrimspad is al millennia in gebruik, maar is het beste bekend als een van de oude routes naar Santiago de Compo-stela.

Het kerkje van Cavirac, dat vaak gesloten is, stamt uit de 11de eeuw en is gewijd aan St. Jacques (Jacobus/Santiago). Vroeger liep men namelijk door de Pierre Lys kloof de Pyreneeën in en richting de Spaanse grens.

Cavirac lag tot de 17de eeuw in Spanje (Spaans Catalonië), en sommige namen van de oude straatjes zijn nog steeds in het Catalaans.

Belvianes aan de andere zijde van de Aude lag nog wel in Frankrijk, omdat de Aude de grens vormde tot aan Alet-le-Bains. Daar eindigde het Spaanse grondgebied.

Er is bij de VVV van Quillan een fijn boekje te koop voor maar enkele euro's met wandelingen in de omgeving van Quillan en Bel-vianes-et-Cavirac. Dit boekje ligt, samen met enke-le andere boekjes en folders in de gite, zodat u er tijdens uw vakan-tie gebruik van kunt maken.

Wij stimuleren tevens het ecotoerisme in de streek, waarbij men tijdens natuurtochten verantwoord omgaat met de natuur. De vallei en de bergen zijn een paradijs voor vogelspotters en er bloeien in de lente zeer zeldzame orchideeën, die alleen op deze plek te vinden zijn.

Kortom, Belvianes-et-Cavirac is bijzonder geschikt als uitgangspunt voor wandelvakanties, van licht tot zwaar. Door het zwoele klimaat en de grotere kans op mooi weer is deze omgeving uitermate geschikt om het hele jaar door van de natuur en de cultuur van de streek te genieten.